Het is eindelijk zo ver, waar je al die tijd van droomde gaat nu eindelijk werkelijkheid worden. Je gaat backpacken, en niet zomaar ergens, maar in het grote en beeldschone Aziƫ. Op wereldreis ben je helemaal vrij om te gaan en staan waar je wilt en hoef je helemaal nergens meer aan te denken. Echter, voordat je op reis gaat zijn er toch nog een hoop dingen die je moet regelen. In dit artikel zal ik in een aantal stappen de belangrijkste punten met je doornemen zodat die langverwachte reis dan eindelijk kan beginnen!

Stap 1: Het vliegticket

Toch wel de allereerste stap is het kopen van je vliegticket. Door dit als eerste vast te leggen kan je ernaar toe leven en bovendien hoe eerder je het vliegticket koopt hoe goedkoper het meestal ook is.

Stap 2: Sparen!

Het is natuurlijk belangrijk om genoeg geld te hebben voor de dingen die je allemaal wilt doen. Je budget is natuurlijk afhankelijk van hoe luxe je wilt leven, maar een goede spaarpot is voor elke backpacker een must.

Stap 3: Backpack

Wie is een backpacker zonder backpack? Zeker op zulke reizen waar je continu in de weer bent is een backpack onmisbaar. Hij is makkelijk overal naar toe te slepen en er kan ook redelijk was in. Als je lang op rijs gaat is het ook belangrijk dat hij goed past en lekker zit. Let hier dus goed op bij het aanschaffen van je grote vriend die overal mee naartoe gaat op reis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *